Functionica Onderdelen koken Adviescentrum

Beïnvloedt het type schaal dat ik gebruik het bakresultaat?

Schalen beïnvloeden het eindresultaat. Let op de instructies die bij de schalen meegeleverd worden. Hier volgen enkele richtlijnen over het gebruik:

- Licht gekleurde aluminium schalen en vormen: levert een lichtgekleurde korst op.
- Donker gekleurde aluminium schalen en vormen al of niet bekleed met een donkere anti-aanbaklaag: leveren een donkere korst op en kan doorgaans op lagere temperaturen gebruikt worden (tot 15°C lager). Doorgaans te gebruiken in het midden van de oven.
- Geïsoleerde bakvormen: weinig of geen kleuring van de onderkant. Te gebruiken onder in de oven. Vraagt soms langere bereidingstijd.
- Roestvrij staal: lichte, zandkleurige korst met mogelijk ongelijke kleur. Vraagt vaak een langere bereidingstijd.
- Keramische bakvormen en schalen: Knapperige korst
- Ovenvaste glazen schalen: bruine, knapperige korst. Kan doorgaans op lagere temperaturen gebruikt worden (tot 15°C lager).