Over Europart

Over Europart

Europart vormt een internationale winkelketen in onderdelen, service-artikelen, reinigingsproducten, accessoires en (reparatie)diensten voor bijna alle huishoudelijke apparaten, wasautomaten, drogers, vaatwassers, koelkasten, stofzuigers, magnetrons, klein huishoudelijke apparaten, computer, audio- en videoapparatuur en nog veel meer. Europart biedt vrijwel alle merken, zoals: Miele, Bosch, Europart, Aeg, Whirlpool, Nilfisk, Philips, Bauknecht, BMS, Zanussi, Braun, GP, Electrolux, Numatic, Indesit, Hewlet-Packard, etc.

Europart Nederland is een winkelorganisatie die inmiddels zo’n 15 jaar actief is en bestaat uit 75 aangesloten winkels. Sinds 2011 verkoopt Europart haar producten ook online via deze website. Het uitgangspunt van Europart is consumenten op vakkundige en klantvriendelijke wijze te helpen bij de aankoop van onderdelen en accessoires voor huishoudelijke apparatuur en huishoudbenodigdheden.

Juist omdat er zoveel onderdelen verkrijgbaar zijn en consumenten advies nodig hebben bij de installatie en/of reparatie en aankoop van een dergelijk technisch product, hebben de Europart winkels zich in de achterliggende periode bewezen als echte vakmensen die advies en service hoog in het vaandel hebben staan!

Europart staat voor een Europees partnership; een samenwerkingsverband van groothandels en winkeliers met als doel gezamenlijk een optimaal resultaat te boeken. Wiskundig is het misschien onmogelijk, maar met behulp van dit samenwerkingsverband is gebleken dat 1 + 1 niet 2, maar zelfs 3 kan zijn.

Europart is vijftien jaar geleden ontstaan omdat er behoefte was aan een samenwerkingsverband. Een samenwerkingsverband van ondernemers die zich onder dezelfde vlag identificeren. In de Nederlands retail sector ontstonden steeds meer winkelketens en de onderdelenshopondernemers waren onzeker over hun toekomst. Hoe houden wij ons als eenmansbedrijf staande tussen alle grote ketens om ons heen? Er was behoefte aan ondersteuning op het gebied van marketing, inkoop, winkelinrichting en automatisering.
Doordat Beekman BV, als participant van Europart LTD en vertegenwoordiger van Europart in Nederland, al de toonaangevende leverancier was op het gebied van witgoedonderdelen en in samenwerking met Europese partners goede prijsafspraken had met de fabrikanten, is gekozen om Europart als formule verder te ontwikkelen door vaste afzetpunten in Nederland te hebben waar consumenten door fabrikanten naar verwezen kunnen worden.

De marktomstandigheden zijn in de afgelopen tien jaar snel veranderd. Dit dwong Europart Nederland de formule in 2007 te herpositioneren. Europart heeft zich van onderdelenshop ontwikkeld tot de ANWB voor het huishouden en richt zich momenteel op gemak, service, vakkundigheid, bereikbaarheid en ontzorgen.

Voor het gemak hebben wij ons assortiment verdeeld in vijf werelden:

  • Onderdelen voor bijna alle merken huishoudelijke apparaten
  • Service-artikelen, zoals aansluitmateriaal voor huishoudapparatuur en doe-het-zelf-producten
  • Reinigingsartikelen, zoals stofzuigers, stofzuigerzakken, -hulpstukken en schoonmaakmiddelen
  • Accessoires, zoals inktcartridges, gsm-, audio-, video-, computer- en telecomaansluitmateriaal
  • Diensten, zoals GLS, reparatieservice, etc.

Waarom is Europart interessant voor u?

Europart is dé specialist voor witgoedonderdelen

Europart levert 6 miljoen artikelen

Europart levert producten van bijna alle merken

Europartners zijn vakmensen

Europart bedenkt slimme oplossingen om snel en goedkoop te repareren

Europart retail werkt samen en maakt samen afspraken


Zelf een Europart winkel beginnen

Bent u geïnteresseerd in het starten van een Europart winkel? Of u heeft al een winkel en wilt u overstappen naar de Europart formule?

Neemt u contact op door een e-mail te sturen met daarin uw contactgegevens. Een van onze medewerkers zal dan contact met u opnemen.


Volg Europart

Via Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+ zullen we regelmatig leuke praktische tips plaatsen, nieuws over updates en andere interessante zaken die direct toepasbaar zijn!

Twitter Facebook linkedin googleplus youtubelogo
(Klik op het logo om naar onze diverse accounts te gaan)