Zanussi ZZB25601XX 944068001 00 Verlichting Adviescentrum

Filter 1 resultaten

Moet ik een verwijderingsbijdrage betalen voor lampen en kleine huishoudelijke apparaten?

Voor energiezuinige lampen (spaarlampen) en kleine huishoudelijke apparaten (klein witgoed) hoeft u geen verwijderingsbijdrage te betalen. De zichtbare verwijderingsbijdrage is gestopt per 14 februari 2011.

Verwijderingsbijdrage groot witgoed verdwijnt in 2013

De verwijderingsbijdrage is bestemd om hergebruik (recycling) van afgedankte producten te financieren. De zichtbare verwijderingsbijdrage op bruingoed (onder andere televisies en cd-spelers) en klein witgoed (kleine huishoudelijke apparaten, zoals friteuses) is gestopt op 14 februari 2011. Ook is per deze datum de verwijderingsbijdrage op energiezuinige verlichting zoals spaarlampen en tl-buizen afgeschaft. De bijdrage voor deze producten wordt nu verwerkt in de prijs. Voor groot witgoed (zoals koelkasten en wasmachines) verdwijnt de verwijderingsbijdrage met ingang van februari 2013.
Lampen en apparatuur gratis inleveren

De leverancier is verantwoordelijk voor de inname en verwerking van afgedankte apparatuur. U kunt uw oude lampen en elektrische apparaten gratis inleveren in de winkel (bij de aankoop van een nieuw apparaat of spaarlamp) of bij gemeentedepots.Meer informatie over inzameling en recycling

Voor meer informatie over het inzamel- en verwerkingsysteem voor afgedankte apparatuur, kunt u terecht bij Wecycle (voorheen Stichting NVMP).Meer informatie over verwijderingsbijdrage

Voor meer informatie over de verwijderingsbijdrage, kunt u terecht op de website www.producenten-verantwoordelijkheid.nl en de website van Milieu Centraal.


bron: www.rijksoverheid.nl