AEG Wasautomaat onderdelen Adviescentrum

Filter 401 resultaten

Wat is witgoed en bruingoed en waar moet ik gebruikt witgoed en bruingoed inleveren?

Witgoed en bruingoed is de verzamelnaam voor huishoudelijke apparaten zoals televisies, wasmachines, koelkasten en computers. U kunt uw oude apparaten inleveren bij de gemeente. De manier van inzameling verschilt per gemeente.

Witgoed en bruingoed inleveren

In een aantal gemeenten kunt u uw oude apparaten bij een verzamelplaats inleveren. In andere gemeenten kan witgoed en bruingoed bij het overige huisvuil op de stoep gezet worden. De vuilophalers van de gemeente zorgen er dan voor dat de apparaten apart worden gehouden. Er zijn ook gemeenten waar u met de gemeentelijke ophaaldienst een afspraak (voor grofvuil) moet maken. Neem contact op met de plaatselijke gemeentereiniging om te informeren hoe het in uw woonplaats is geregeld.

Oud-voor-nieuwregeling

U kunt uw oude apparaat ook inleveren bij een reparatiebedrijf of de winkel waar u een nieuw, soortgelijk apparaat koopt. Dit is de zogenoemde 'oud-voor-nieuwregeling'. Het maakt daarbij niet uit om welk merk het gaat. Winkels en reparatiebedrijven mogen geen geld vragen voor deze service.

Meer informatie witgoed en bruingoed

Meer informatie vindt u op de website van Wecycle. Met vragen kunt u contact opnemen met de helpdesk afvalbeheer van Agentschap NL.

bron: www.rijksoverheid.nl