Droogresultaat laat de wensen over van mijn droger

Niet droog genoeg/ droogtijd te lang. De droogtegraad van het wasgoed was onvoldoende of de droogtijd was te lang.

Condensatie verloopt niet goed. Een condensdroger zet warme lucht om in water. Dit water kan op 2 manieren worden afgevoerd. Of in een reservoir of d.m.v. een afvoerslang. Wanneer het reservoir vol is respectievelijk de waterafvoerslang niet goed zit (bijv. geknikt), gaat dit ten koste van het droogresultaat.

  • Leeg het reservoir of zorg dat het water vrij afgevoerd kan worden.

Luchtkoeler. condensdrogers hebben een luchtkoeler. Wanneer de luchtkoeler vervuild raakt, kan dit ten koste gaan van het resultaat.

  • Maak de luchtkoeler schoon (voor uitgebreide instructies zie de gebruiksaanwijzing). Als de omgevingstemperatuur te hoog is (>30°C) wordt de luchtkoeler onvoldoende gekoeld, wat van invloed is op het droogresultaat.

Menukeuze

  • Drogers kennen verschillende standen. Wanneer het droogresultaat onvoldoende is, kunt met een hogere stand een beter resultaat verkrijgen.

Omgevingstemperatuur

  • Wanneer de omgevingstemperatuur (te) laag is, gaat dit ten koste van het resultaat.

Stoffilter. Door het apparaat circuleren luchtstromen. Deze gaan door een filter die stofdeeltjes opvangt. Wanneer deze filter niet regelmatig gereinigd wordt, kan de luchtcirculatie verminderen, wat het resultaat verslechterd.

  • Maak het stoffilter regelmatig (na welke wasbeurt) schoon.

Wasgoed. Wanneer er veel of zeer nat wasgoed in de droogautomaat zit, kan het droogresultaat tegenvallen.

  • Probeer de hoeveelheid wasgoed te doseren. Indien mogelijk kunt u een hoger centrifuge-toerental instellen bij het wassen.