KitchenAid Koelkast onderdelen Adviescentrum

Filter 136 resultaten

Is uw koelkast wel op de juiste temperatuur?

Vele onderzoeken van verbruikersorganisaties hebben aangetoond dat we niet erg goed omspringen met onze koelkast.


Zo ligt de temperatuur er vaak te hoog. Vier graden is een goed gemiddelde, de meeste koelkasten halen dit echter niet, zeker niet op warme dagen. Hoe het met uw koelkast is gesteld, kunt u achterhalen met een koelkastthermometer. Vul een glas met water en zet hier de thermometer in voor een nauwkeurige meting. 5 à 6 Graden is nog goed, maar 8 is te veel, zeker voor erg bederfelijke waren als vis, gehakt en fijne vleeswaren. Blijkt de temperatuur eerder te laag dan te hoog? Dit zorgt voor extra kosten door een hoger energieverbruik. Als uw koelkast de juiste temperatuur niet haalt, kan dat betekenen dat deze versleten is, maar dat is lang niet altijd het geval.


Hoe u uw koelkast gebruikt speelt ook een rol. Als de deur vaak voor korte tijd open blijft staan krijgt de koelkast het moeilijk om goed te koelen. In een gezin met vier personen gaat de koelkastdeur elke dag wel 50 keer open! Ook koelt de koelkast niet goed als de etenswaren te dicht tegen elkaar staan. Hierdoor kan de koude lucht slecht circuleren.

Anderzijds moet de koelkast wel voldoende gevuld zijn, wat erin staat is immers al gekoeld en houdt de kou beter vast dan lucht. Een lege koelkast verbruikt daarom ook meer stroom dan een volle.