Philips Persoonlijke verzorging Adviescentrum

Filter 168 resultaten

Hoe haal ik het meeste uit een tube tandpasta?

Bijna iedereen probeert geld te besparen door producten echt goed op te maken. Ook uw tube tandpasta kan economischer worden gebruikt.

Op de meeste tubes tandpasta staat het advies: “Vanaf de onderkant in de tube knijpen en plat maken naarmate u naar boven toe werkt.” Als u deze procedure volgt is het makkelijker om meer uit uw tube tandpasta te halen.

Maar wat gebeurt er precies wanneer u in een tube tandpasta knijpt? Technisch gesproken is tandpasta een vaste stof, maar het bestaat uit een ingewikkeld mengsel van vloeistoffen en de kleine schurende deeltjes die uw tanden reinigen. Wanneer u in een tube tandpasta knijpt, worden de deeltjes van de pasta het dichtst bij de wanden van de tube, vloeibaar onder druk, zodat de vaste pasta in het midden uit de tube naar uw tandenborstel kan vloeien. Natuurlijk wordt tandpasta ook vloeibaar onder de druk die u uitoefent wanneer u uw tanden poetst.


Als u artritis in uw handen heeft of als u gewoon van technische snufjes houdt, zijn er veel verschillende hulpmiddelen die u helpen om de laatste restjes tandpasta uit de tube te knijpen. En als er een flipdop op uw tube tandpasta zit en u deze voorzichtig op de dop laat balanceren, helpt de zwaartekracht u het meeste uit uw tube te halen.

Daarnaast merken sommige mensen dat een oplaadbare elektrische tandenborstel van goede kwaliteit of een sonische tandenborstel ze het meeste uit een tube tandpasta helpt halen. Dat komt omdat de hoogwaardige trilkracht van de borstel ervoor zorgt dat er minder tandpasta nodig is, om dezelfde hoeveelheid schuim te produceren als met een handtandenborstel.