AEG Wasautomaat onderdelen Adviescentrum

Filter 398 resultaten

Wasmachine stopt bij centrifugeren

Wanneer uw wasautomaat herhaaldelijk probeert te starten met centrifugeren maar tussentijds stopt, kan dit worden veroorzaakt door onbalansherkenning.

  • Was herverdelen. Wanneer de machine in onbalans komt, wordt het centrifugeren automatisch afgebroken (onbalansherkenning). Na verloop van tijd probeert het apparaat het centrifugeren weer op te starten. Door het wasgoed gelijkmatig over de trommel te verdelen, kan de onbalans gereduceerd worden.
  • De machine heeft ook programma's met een spoelstop (zie de gebruiksaanwijzing). U moet de machine dan apart op afpompen of centrifugeren zetten om het programma af te maken.

GERELATEERDE KLACHTEN:

Centrifugeert niet.

Centrifugeert niet goed.

Centrifugeert niet goed in programma “X”.

Wast wel maar centrifugeert niet.

Komt niet opgang met centrifugeren.

Was komt er nat uit.

Pompt slecht af, centrifugeert niet.

JUISTE PROGRAMMA KEUZE??

Heeft de klant wel een programma met een centrifuge gang gekozen?

- Vraag aan klant welk programma men ingesteld had.

- Alleen tijdens katoenwasprogramma’s zal machine maximaal toerental lopen.

- Bij syntetische- en speciale programma loopt machine helft van maximaal toerental!!.

PROGRAMMA MET SPOELSTOP OF SPOELSTOP KNOP GEACTIVEERD??

Let er op dat klant geen programma met spoelstop heeft geactiveerd.

- Let er op dat klant niet de knop half toerental heeft ingedrukt.

- Let et op dat de klant niet de knop spoelstop/makelijk strijken heeft ingedrukt. (zie onderstaande symbolen.

was symbolen

 

ONBALANS REGELING.

Iedere wasmachine heeft een onbalans beveiliging. Als de wasmachine het wasgoed niet goed verdeelt krijgt zal de machine niet gaan centrifugeren. De wasmachine pulseert een aantal maal zodat het lijkt of het centrifugeren begint maar breekt dit weer waarna de trommel op de één en hetzelfde toerental blijft draaien. Dit gaat net zolang door dat centrifuge programma afgelopen is.

OORZAAK: Er worden zijn enkele textiel stukken gewassen die erg zwaar zijn. Gewicht blijft aan één kant van de trommel en machine krijgt het niet verdeelt. Treedt meestal op als mensen maar met weinig wasgoed wassen.

ADVIES: Zware kleding stukken zelf uitelkaar trekken en verdelen en apart centrifugeren instellen. Vaak helpt het ook als men er wat meer wasgoed in de trommel doet.

 

BELADING

Dekbedden, moltons, Dekbed overtrekken, lakens, spijkergoed of andere stukken textiel van denim (jeans) worden er zwaar door inzuiging van het water. Hierdoor kan een machine gemakkelijk overbeladen of de machine krijgt het wasgoed uitzich zelf niet verdeelt waardoor onbalans beveiliging in werking treedt.